Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 5. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Paahtopaistipihvit grillissä ja punasipuli-hernesalaatti

Takuumureasta paahtopaistista valmistat herkulliset grillipihvit, kun teet itse hyvän grillausmarinadin. Valmista pihveille maukas mustapippurikastike ja lisäkkeeksi marinoidusta punasipulista ja herneistä sekä tuoreesta mintusta herkullinen salaatti. Jos kaipaat jotain lisää, keitä aterialle vielä uusia perunoita.






Paahtopaistipihvit

noin 1,5 kiloa takuumureaa paahtopaistia

Marinadi

1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa, esim. omena-
1/2 dl soijakastiketta
2-3 valkosipulinkynttä puristettuna
1/2 tl valkopippuria
2 tl currya
2 rkl kuivattua yrttisekoitusta, esim. lipstikkaa, oreganoa, timjamia, basilikaa jne.

Leikkaa liha noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Valmista marinadi ja kaada laakeaan astiaan. Kääntele pihvit marinadissa ja jätä marinoitumaan astiaan pariksi tunniksi. Lado pihvit halsteriin tai grilliritilälle ja grillaa molemmin puolin haluttuun kypsyysasteeseen.

Pssst! Valmista herkullinen pippurikastike Valion Kolmen juuston ruokakermasta ja Mustapekka-juustosta. Hienonna ja kuullota yksi salottisipuli, lisää ruokakerma ja 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää paloiteltu juusto sekä puolikas lihaliemikuutio ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kastikkeeseen pari teelusikallista marjahyytelöä ja 1 rkl brandya sekä tarvittaessa vähän Maitzena-kastikesuurustetta vaaleille kastikkeille. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Tarkista maku.

DSC_0001-001

Minttuinen punasipuli-hernesalaatti

Marinadi/vinaigrette punasipulin marinoimiseksi

1 dl valkoviinietikkaa
1 1/2 rkl sokeria tai hunajaa
1 1/2 tl hienoa merisuolaa, esim. Meiran
mustapippuria myllystä
3 dl rypsiöljyä

Salaattiin

3 isohkoa punasipulia
300 g pakasteherneitä
noin 10 isoa, tuoretta mintunlehteä (tai reilusti muuta, voimakkaan makuista tuoretta yrttiä)

Valmista ensin punasipulin marinadi. Huom! Marinadeja ja vinaigretteja kannattaa tehdä aina reilu annos kerrallaan. Lisää viinietikkaan sokeri, suola ja runsaasti mustapippuria myllystä. Vatkaa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Lisää öljy ja vatkaa tasaiseksi. Kaada kastike korkilliseen pulloon, jolloin voit käyttää kastiketta niin punasipulin marinointiin kuin salaattien kastikkeena.
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai hienonna ne. Pane sipuli kulhoon ja kaada päälle marinadia (2-3 rkl) ja sekoittele sipulia. Anna sipulin marinoitua noin 15 minuuttia, sekoita muutaman kerran. Pane herneet siivilään ja juoksuta päälle kuumaa vettä. Valuta herneet ja sekoita punasipulin joukkoon. Hienonna veitsellä mintunlehdet ja sekoita salaattiin. Viimeistele muutamilla mintunlehtiruusukkeilla. Tarjoa grillatun lihan tai makkaran kanssa.

Punasipuli-hernesalaatti ja pihvi


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti