Umami muualla Facebook

Julkaistu 24. 3. 2018 Teksti Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Pääsiäisherkkujen aika!

Pääsiäiseen on aikaa enää noin viikko. Nyt on aika miettiä, mitä herkkuja pääsiäiseen valmistellaan. Rairuoho on parasta kylvää nyt ja ruukkunarsissit tuovat parvekkeelle jo pääsiäis- ja kevättunnelmaa.

Ohjeet ovat Umami.fi:n arkiston aarteita.

Pääsiäisrahka

Pääsiäisherkkujen toimivat, ihanat ohjeet saat Umami.fi:stä!

UmamiSatu Kemppainen1

Alkuruokina voit tarjota kalaa muodossa tai toisessa, kuten lohimousseleipiä, marinoituja lohiviipaleita ja keväistä silliä sekä täytettyjä munia, vihreää parsaa ja erilaisia salaatteja. Myös pieni annos sahramilla maustettua lohipastaa sopii aterian alkuruoaksi. Maukas saaristolaisleipä maistuu varsinkin kala-alkuruokien kanssa.

Pääsiäinen 20152

Tässä lisää alkuruokavaihtoehtoja, esimerkiksi lämpimät lohi-munavuoat, minttuinen tuorehernekeitto, herkulliset sillit, smetanalla ja mädillä täytettyjä munia ja tuorejuustoseoksilla täytettyjä munia, venäläistä silliä, parsasalaattia sekä pääruokien ohjeita lisäkkeineen, lammaspaistia, broileriruokia, uuniperunoita ja perunavuokaa sekä papusalaattia.

Pääsiäinen 2015 jälkiruoat

Jälkiruoaksi maistellaan mämmiä kerman tai maidon kanssa, mämmistä, maitorahkasta ja kermavaahdosta voit tehdä myös suussa sulavan jälkiruoan. Marenkinen sitruunatorttu sopii jälkiruoaksi hyvän kahvin kanssa, samoin kuin hyydytetty ananas-, mango- ja pääsiäismunakarkeilla koristeltu suklaakakku. Myös suklaamousse maistuu pääsiäisen jälkiruokana, ellet ole mämmin ystävä.

UmamiSatu Kemppainen

Pääsiäisen ykkösleivonnainen on perinteinen rahkapiirakka, mutta voit tehdä sen asemesta tai lisäksi keväisen raparperipiiraan, hedelmäpavlovan tai suloisia kuppikakkuja. Korissa Mignon-munia, viereisessä kuvassa erilaisia hedelmärakeita, joita myös voit asettaa tarjolle jälkiruoaksi.

pääsiäisleivonta1

Näistä linkeitä löydät kaikkien kuvakollaasien ruokien ohjeet:

http://umami.fi/ruoka-juoma/paatoimittaja/paasiaisruokia-ja-koristeluja/

http://umami.fi/ruoka-juoma/paatoimittaja/paasiaisruokia-2/

http://umami.fi/ruoka-juoma/paatoimittaja/paasiaisruokia-1/

http://umami.fi/ruoka-juoma/mervi/tervetuloa-paasiainen/

http://umami.fi/ruoka-juoma/mervi/paasiaisen-parhaat-herkut/

http://umami.fi/ruoka-juoma/paatoimittaja/paasiaisleivonnaisia-ja-koristeluja/

http://umami.fi/ruoka-juoma/paatoimittaja/iloinen-paasiasipoyta-kutsuu-luokseen/

http://umami.fi/ruoka-juoma/mervi/suklaarusinakakku/

http://umami.fi/ruoka-juoma/mervi/paasiaispullat/

http://umami.fi/ruoka-juoma/mervi/paasiaisrahka/

Pääsiäinen 2015 koristelu

Koristellaan koti kevään juhlaan. Pääsiäisen kukat: narsissit, helmihyasintit, tulppaanit ja erilaiset ihanat leikkokukat luovat iloista tunnelmaa. Voit sitoa pajun- tai koivunoksista kranssin ja koristella höyhenillä oksia.

Ohjeet Mervi Melasniemi ja Tiia Koskimies.

Kuvat Satu Kemppainen, Mervi Melasniemi ja Tiia Koskimies.

1-kori

Iloista pääsiäistä kaikille Umami.fi:n ystäville!

Toivottaa Umami-tiimi


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti