Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 4. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Pääsiäisrahka

Perinteisen pashan tilalle voit valmistaa pääsiäisrahkan, jonka maustamiseen käytetään ihanan makuista halvaa. Halva valmistetaan seesamitahnasta eli tahinista ja sitä valmistetaan itäisen Välimeren ja Balkanin alueilla. Halvaa myydään monella tavalla maustettuna, muun muassa hunajalla, kaakaolla, pistaasilla jne. Halva on erittäin makeaa ja sopii siksi myös jälkiruokien makeuttajaksi. Halvaa voit ostaa markettien leivontatuotehyllyiltä.








Pääsiäisrahka

1 prk vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
100 g pistaasihalvaa
1/2-1 dl valkosuklaahippuja

Koristelu

pistaasirouhetta
valkosuklaahippuja

Kaavi maitorahka purkista kulhoon. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto nuolijalla sekoittaen rahkan joukkoon 2-3 erässä. Lisää sokeri ja veitsellä karkeasti hienonnettu halva sekä valkosuklaahiput. Kääntele ainekset rahkavaahtoon nuolijalla. Jaa rahka lusikalla 4-6 annosastiaan. Lisää pinnalle pistaasirouhetta ja muutama valkosuklaahippu.

Pääsiäisrahka


Aiheet: , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti