Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 12. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Parempi spagetinkastike

Ystäväni tuli käymään ja, koska rakastamme kumpikin pastaruokia, tarjosin hänelle spagettia italialaisittain valmistetulla jauhelihakastikkeella. Ystäväni on asunut pitkään Italiassa ja itse olen suuri Italian ja italialaisen ruoan ystävä, joten teimme innoittuneesti kastikkeen yhdessä juuri sellaiseksi kuin se parhaimmillaan on.

Kastikkeen poristessa, maistelimme sitä ja lisäsimme hiukan sitä ja hiukan tätä – lopputuloksena  mitä maukkain kastike. On tärkeää, että  spagetti sekoitetaan lopuksi hyvin kastikkeeseen, jolloin sen maku imeytyy spagettiin. Tarjoa spagetin kanssa aina tuoreeltaan raastettua juustoa. Parmesaanin voit mainiosti korvata esimerkiksi vähän edullisemmalla Grana Padanalla tai lampaanmaidosta valmistetulla Pecorinolla.

Parempi spagetinkastike

4 annosta

1 isohko sipuli
muutama valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
700 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 annosrasiaa lihafondia
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl täyteläistä punaviiniä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl oreganoa
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa

Tarjoiluun

spagettia
parmesaania tai muuta italialaista, voimakkaan makuista, kovaa juustoa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä kattilassa tai paistokasarissa. Lisää jauheliha sipulin joukkoon ja ruskista se. Lisää tomaattimurska, fondi, tomaattipyree, punaviini ja hunaja. Anna kiehua  hiljalleen noin 30 minuuttia tai pidempään. Lisää tarvittaessa punaviiniä, ettei kastike kuivu liikaa. Mittaa mausteet huhmareeseen ja hiero hienoksi. Lisää mausteet kastikkeeseen, rouhi lisäksi mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa spagetin kanssa. Raasta tarjolle reilusti juustoa.

Pssst! Kun teet kastiketta, maista sitä usein valmistuksen aikana ja lisää mausteita sekä suolaa juuri omaan makuusi sopivasti.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti