Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 3. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Parsaa ja graavilohta

Kaupassa oli illalla jäljellä enää yksi nippu vihreää parsaa, näköjään parsa oli tehnyt hyvin kauppansa. Ostin sen viimeisen nipun ja graavilohta parsan tarjoilua varten. Parsalle mainiosti sopivan raikkaan, sitruunaisen kastikkeen tein turkkilaisesta jogurtista.

 

 

 

 

Parsaa ja graavilohta

2 annosta

1 nippu vihreää parsaa
1 pkt (6 viipaletta) graavilohta

Kastike

1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia hienonnettuna

Huuhtele parsat hyvin ja taita puisevat varren tyvet, jos tarpeen. Voit halutessasi kuoria parsat nupusta alaspäin, mutta, jos parsa on tuoretta, kuoriminen ei ole tarpeen. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa tai paistinpannulla. Mausta vesi suolalla ja pane parsat kypsymään. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, ajasta 5 minuuttia kiehumisaikaa. Valuta kuuma vesi pois ja huuhdo parsat kylmällä vedellä, että kypsyminen lakkaa ja parsa säilyttää kauniin värinsä. Jaa parsat lautasille ja lisää graavilohiviipaleet. Sekoita kastike ja lusikoi se parsoille.

Voit tarjota parsan kanssa raikasta vaaleaa olutta tai valkoviiniä. Katso, mitä Alkon asiantuntija suosittelee.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti