Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 2. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Peggyn parhaat kalareseptit

Peggy Thomaksen Parhaat kalareseptit on hänen esikoisteoksensa. Thomas pitää suosittua Peggyn pieni punainen keittiö -blogia. Peggy rakasti lapsena onkimista ja sieltä on peräisin rakkaus kalaruokiin. Kirjansa hän omistaa kaikille kalaruokien ystäville.

Hän korostaa kirjansa alussa, että kala on pikaruokaa parhaimmillaan, koska kala kypsyy nopeasti. Kalaa voi valmistaa lukemattomilla tavoilla: pannulla, uunissa, savustamalla, nuotiotulilla, grillaamalla, graavaamalla sekä keitto- ja pataruoissa.

Meillä suomalaisilla on mahtavat kalavedet, vaikka et itse kalastaisikaan, kaupoista löydät niin meri- kuin järvikalaa. – Suosi sesongin kaloja, Peggy kehottaa.

Peggy kertoo myös kalan käsittelystä ruoanvalmistusta varten ja, millaisia välineitä kalan perkuussa ja fileoinnissa tarvitaan.

Resepteissä on klassikkoja ja nykytrendejä noudattavia ohjeita. Paholaisen dippimuikut, savulahna, omenasiiderisilakat, ahventacot värikkäällä salsalla ja korianterikastikkeella, lempeän tulinen haukicurry, sillikaviaari ja savusiika-pinaattipiirakka – kaikki saavat veden herahtamaan kielelle. Ohjeita on paljon, joten jokainen kalanystävä löytää monta suosikkia. Kirjan kuvat ovat houkuttelevia.

Vesien äärellä kesää viettäville hyvä kirja vaikka mökille.

Kirjan tiedot

Peggy Thomas
Parhaat kalareseptit
Kustantaja Readme.fi 2/2019
Sivuja 288
Hinta 38,00 €
ISBN 9789523217706
Kovakantinen
Paino 1260 g
Mitat 258 × 208 × 31 mm


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti