Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 5. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Peruna-yrttimunakas

Munakas on ruokaisaa pikaruokaa, joka maistuu niin aamiaisella, lounaalla kuin iltapalanakin. Munakkaaseen voi lisätä melkein mitä vain, kuten esimerkiksi yrttejä, edelliseltä aterialta jääneitä perunoita ja/tai kasviksia, kinkkua, makkaraa, juustoa, savukalaa tai jotain muuta.

Itse käytin lounasmunakkaaseen edellisen päivän aterialta jääneitä perunoita sipulin ja oman puutarhan yrttien kera. Eipä siitä paljon munakas parane!

Ikkunallakin voi pitää yrttejä, ellei ole mahdollisuutta kasvattaa niitä muuten. Siinä ne ovat käsillä aina, kun kokkaillaan.



Peruna-yrttimunakas

2 isohkoa keitettyä perunaa
1 sipuli
rypsiöljyä
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
4 munaa
1/2 dl kylmää vettä
suolaa
tuoreita yrttejä hienonnettuna
(esim. minttua, oreganoa, salviaa, ruohosipulia…)

Kuori perunat sekä sipuli ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää peruna- sekä sipuliviipaleet paistumaan. Kääntele niitä välillä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Riko munat kulhoon, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Kaada seos pannulle. Anna munakkaan kypsyä keskilämmöllä, kunnes se on hyytynyt. Sirota vielä tarvittaessa vähän suolaa munakkaalle. Hienonna yrtit ja ripottele munakkaalle. Tarjoa vaikka aamupalan yhteydessä tai lounaaksi salaatin kanssa.

DSC_0081

Tuoreet yrtit maustavat kesäkeittiöni ruoat. Kuvassa sitruunatimjamia, oreganoa, salviaa ja minttua.


Aiheet: , , , , ,

2 kommenttia

  1. Kiitos todella hyvän

    Kiitos todella hyvän ja maukkaan ruoan ohjeista. Valokuvat safkoista ovat ilo taas silmälle.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Aila Kara

    22. 1. 2018 11.29

Kirjoita kommentti