Umami muualla Facebook

Julkaistu 25. 9. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Perunasalaatti Feta-juustolla

Olemme kasvattaneet perunoita isoissa ruukuissa ja korjanneet satoa aina sen verran kuin kattilalliseen tarvitaan. Tänä kesänä istutimme Siikliä ja jännää Blue Kongoa, sinistä perunaa. Edellisenä päivänä keitin Blue Kongo -perunoita pestolla kuorrutetun lohifileen ja pippurisen kermakastikkeen kaveriksi. Eilen illalla valmistin tähteeksi jääneistä sinisistä perunoista oheisen salaatin. Sen kanssa söimme yrttipatonkia.



Perunasalaatti Feta-juustolla

8 keskikokoista, keitettyä perunaa, kiinteä lajike
1 pienehkö sipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl miedon makuista rypsiöljyä
1/2-1 rkl valkoviinietikkaa
1 pieni tlk kapriksia valutettuna
10-15 sentin pala kurkkua
1 pkt (250 g:n pala) Feta-juustoa
1 tlk voipapuja (Butter Beans), huuhdottuna, valutettuna
persiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kuori ja paloittele perunat, siirrä salaattikulhoon. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi, lisää kulhoon. Kaada kulhoon rypsiöljyä ja viinietikkaa. Kuutioi kurkku ja Feta. Lisää ne, voipavut ja persilja kulhoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita varovasti nostellen, että salaatti pysyy mahdollisimman kauniin näköisenä. Anna salaatin olla jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua, että perunat ehtivät maustua. Maista salaattia ja lisää halutessasi mausteita tai kata pöytään öljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippurimylly.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti