Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 7. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pestoinen mozzarella-tomaattipasta

Mozzarella-tomaattipasta maistui, ah, niin hyvältä. Suloiset, pienet mozzarellapalloset ja makeat miniluumutomaatit sekä tuorepesto tekivät ruoasta herkun. Käytän aina joko tuorepastaa tai italialaista täysjyväpastaa. Edulliset ainekset ostin Lidlistä.






Pestoinen mozzarella-tomaattipasta

2 annosta

1 rasia tuorepastaa, esim. fettuccinea
1 rasia tuorepestoa (Lidl)
1 rasia mozzarellapallosia
1 rasia miniluumutomaatteja
suolaa, mieluiten mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Kun pasta on kypsää ja valutettu, jaa se kahdelle lautaselle. Sekoita pastan joukkoon tuorepestoa, jätä pestoa myös viimeistelyyn. Valuta mozzarellapalloset ja ripottele niille suolaa. Huuhdo, kuivaa ja halkaise tomaatit. Lisää mozzarella palloset ja tomaattipuolikkaat pasta-annoksiin. Sirota hiukan suolaa päälle ja rouhi myös mustapippuria mausteeksi. Lisää annoksille loput pestosta. Hienonna basilikanlehtiä ja lisää annoksille ja viimeistele vielä kokonaisilla basilikanlehdillä.

Pssst! Mozzarellapallosten tilalla voit halutessasi käyttää Feta-juustoa.

Lidlin valikoimasta löytyy loistava tuorepesto, joka sopii hyvin ruokien ja salaattien maustamiseen.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti