Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 4. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pestokirjolohi, avokadoseos ja peruna-juuressurvos

Uunilohta helpompaa ei olekaan. Maustat sekä kuorrutat vain pinnan ja vuoka uuniin. Kalan valmistuessa ehdit tehdä lisäkkeet. Raikas avokadoseos sopii mainiosti kirjolohelle. Salaattikin riittää lisäkkeeksi peruna-juuressurvoksen asemesta. Hedelmä maistuu jälkiruoaksi.








Pestokirjolohi

1 – 1 1/2 kg kirjolohifilee
suolaa
noin 1 dl basilikatuorepestoa

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka tai -pannu leivinpaperilla ja aseta kirjolohifilee sille. Sirota fileelle suolaa ja levitä pesto. Nosta vuoka ririlälle keskiuuniin. Kypsennä 25 minuuttia.

Pssst! Käytä valmista tuorepestoa (Lidl) tai valmista pesto itse.

pesto-264x3281

Kuva Tiia Koskimies

Katso pesto-ohje täältä.

Avokadoseos

3 kypsää avokadoa
1 limetin mehu
4 kukkuraista rkl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha. Survo avokadot limettimehun kanssa karkeasti haarukalla kulhossa. Lisää jogurtti, hunaja suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Peruna-juuressurvos

4-6 suurehkoa jauhoista perunaa
1/2 keskikokoisesta bataatista
2-3 porkkanaa
suolaa
voita

Pane vesi kiehumaan. Kuori perunat, bataatti ja porkkanat. Leikkaa perunat ja bataatti lohkoiksi ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Mausta vesi suolalla ja lisää ainekset. Keitä kypsiksi. Kaada vesi melkein kokonaan pois. Survo ainekset karkeahkosti perunasurvimella. Lisää 1-2 rkl voita ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa.

Ellet halua illalla kovin tuhtia ateriaa, voit korvata peruna-juuressurvoksen lisäkesalaatilla.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti