Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 5. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pinaattinen lohirulla kevään juhliin

Kesäinen pinaattipannukakku saa kylmäsavulohi-tuorejuustotäytteen ja kääritään rullaksi kääretortun tapaan. Pinaatin vaihtoehtona voit käyttää näin keväällä taikinaan ryöpättyjä nokkosia. Rulla sopii hyvin tarjottavaksi viipaleina kevään juhlissa.










Pinaattinen lohirulla

noin 12 palaa

Taikina

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
5 dl maitoa
3 munaa
150 g pakastepinaattia sulatettuna

Täyte

200 g kylmäsavulohta
1/2 dl tilliä
1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
1/2 prk (100 g) ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Koristelu

1/2 rs (100 g) ranskankermaa
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
sitruunaviipalepaloja

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Mittaa jauhot ja suola kulhoon, rouhi myllystä mustapippuria mausteeksi ja vatkaa maito joukkoon. Lisää munat ja sulatettu pinaatti vatkaten. Vuoraa pelti leivinpaperilla niin, että paperi ulottuu reunoille. Voitele paperi ohuelti öljyllä. Kaada taikina pannulle ja nosta pannu uunin keskiosaan. Kypsennä noin 30 minuuttia. Tarkkaile paistumista ja, kun pinta on kauniisti ruskistunut, peitä se leivinpaperilla. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä täysin. Valmista täyte. Hienonna lohi veitsellä, samoin tilli. Pane ne kulhoon. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma sekä mausteet ja sekoita hyvin. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri rullaksi. Kietaise rulla leivinpaperiin ja anna tekeytyä jääkaapissa tarjoiluun asti. Leikkaa rulla viipaleiksi ja asettele viipaleet vieri viereen tarjoiluvadille. Mausta suolaripauksella ranskankerma ja lusikoi sitä teelusikallinen rullien päälle. Rouhi mausteeksi hiukan mustapippuria ja lisää pienet sitruunaviipaleet.

Pssst! Voit korvata pinaatin ryöpätyillä nokkosilla.

Katso > täältä lisää juhlatarjottavia.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti