Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 10. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Pekka Vainonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pipariset uuniomenat

Uuniomenat maistuvat näin syksyllä jälkiruokana. Oletko kokeillut siirappipiparitäytettä? Se on jouluisan ihana täyte ja sopii siksi hyvin myös joulunajan jälkiruoaksi. Tarjoa vähän jäähtyneet omenat vaniljajäätelön kanssa.

Pipariset uuniomenat ja vaniljajäätelö

6 hengelle

6 Granny Smith omenaa tai muita hapahkoja omenoita
150 g siirappipiparkakkuja, esim. Annas pepparkakor
vaaleaa siirappia

Tarjoiluun

vanhanajan vaniljajäätelöä

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Pese omenat. Poista omenoista omenaporalla siemenkodat. Nosta omenat uunivadille. Hienonna piparkakut ja jaa piparimurskaa omenoiden koloihin, jätä piparimuruja myös annosten viimeistelyyn. Kaada omenoille reilusti siirappia ja nosta vuoka uuniin. Kypsennä noin 30 minuuttia. Kokeile tikulla tai veitsenkärjellä kypsyyttä. Anna omenoiden jäähtyä vähän aikaa. Pane omenat annoslautasille lisää vähän siirappia omenan päälle. Lusikoi annoksille jäätelöä, viimeistele piparimuruilla ja tarjoa heti.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti