Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 7. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Porkkana-paprikakeitto & lisäke

Soseutettu porkkana-paprikakeitto maistuu hyvältä Fetan, kasviskuutioiden sekä peston kera ja hampaillekin riittää purtavaa. Kesäinen keitto lisäkkeineen maistuu myös kylmänä gazpachon tapaan silloin, kun helle hehkuu.







Porkkana-paprikakeitto & lisäke

8 keskikokoista porkkanaa
2 pienehköä sipulia
muutama valkosipulinkynsi
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
1 oranssi paprika

Feta-kasvis-pestolisäke

pala tuoretta kurkkua
1 punainen paprika
200 g Feta-juustoa
1 pikari (90 g) tuorepestoa (Lidl)
basilikanlehtiä

Kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pane ne kattilaan ja kaada vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kanaliemikuutiot. Anna kiehua 20 minuuttia. Pese ja paloittele paprika ja lisää keittoon. Surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Huuhdo kurkku ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Murenna Feta sormin pieniksi paloiksi. Kauho keittoa lautasille ja lisää päälle lisäkkeet sekä lusikallinen pestoa. Viimeistele basilikalehdillä.

Pssst! Voit tarjota keiton myös kylmänä gazpachon tapaan.

DSC_0007-002


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti