Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 1. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Kirsi Salovaara Kommentit pois päältä artikkelissa Porkkana-pekonikastike pastalle Ruoka ja juoma

Porkkana-pekonikastike pastalle

Tämä herkullinen, nopea ja edullinen pakkaspäivän ateria valmistuu muutamissa minuuteissa. Kokeile myös ruokaohjeen lopussa olevia vinkkejä, jos pidät kastikkeesta. Omasta mielestäni se maistuu aina yhtä hyvältä!

Porkkana-pekonikastike pastalle

4 annosta

3–4 isohkoa porkkanaa
1–2 valkosipulinkynttä
1 pkt (140 g) pekonia
2 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria

Pese ja kuori porkkanat. Vedä kuorimaveitsellä porkkanoista pitkiä nauhoja. Hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoniviipaleet ja paista ne rapeiksi pannulla. Lisää pannulle porkkananauhat ja valkosipuli.

Kypsennä sekoitellen muutama minuutti. Lisää ruokakerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Tarjoa vastakeitetyn nauhapastan kanssa.

Pssst!

* Lisää kastikkeeseen pieni purjo suikaloituna.

* Voit korvata pekonin esim. palvikinkkusuikaleilla; käytä silloin paistamiseen rypsiöljyä.

* Pippuriksi sopii mustapippurirouhe tai morttelissa murskattu viherpippuri.

* Tarjoa ruoan maustamiseen pöydässä parmesan- tai pecorinojuustoa vastaraastettuna.

* Lisäkesalaatiksi sopii appelsiini-sipulisalaatti.


Aiheet:

Kommentteja ei oteta vastaan.