Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 6. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Possunsisäfileekastike ja bataattimuusi

Pidän possunsisäfileestä, koska se on ihanan mureaa lihaa ja sopii hienosti kastikkeisiin, pataruokiin ja kokonaisena uunissa kypsennettäväksi. Meillä possunsisäfileetä käytetään melko usein. Kokeilepa tätä maukasta ja helppoa ohjetta, varmasti tykästyt siihen!

Jos syöjiä on enemmän kuin kolme, tarvitaan kaksi fileetä ja muusia voit tehdä isomman annoksen.








Possunsisäfileekastike

1 (n. 500 g) (viljaporsaan) possunsisäfilee
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoja tai maizenaa
1 prk (2 1/2 dl) ruokakermaa
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai lihafondia
savupaprikajauhetta, Santa Maria
Jamaican jerk -jauhetta, Santa Maria
mustapippuria myllystä
suolaa
ruohosipulia hienonnettuna

Leikkaa filee noin 1 1/2 sentin viipaleiksi Kuumenna öljy pannulla ja lisää lihaviipaleet pannulle. Ruskista ne molemmin puolin. Siirrä lihaviipaleet lautaselle odottamaan. Paista sipuli pannulla. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kaada kerma ja vesi pannulle ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Lisää liemikuutio tai fondia. Käytä mausteita makusi mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lihaviipaleet pannulle ja anna kastikkeen porista hiljalleen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Viimeistele kastike ruohosipulilla. Tarjoa bataattimuusin ja salaatin kanssa.

Bataattimuusi

1 iso bataatti kuorittuna
1 palsternakka
1 sipuli paloiteltuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
voita
ruohosipulia hienonnettuna

Kuori bataatti ja palsternakka ja leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi. Pane ainekset kattilaan, lisää vettä sen verran, että se peittää kasvikset ja kuumenna kiehuvaksi, lisää suolaa. Kun kasvikset ovat kypsät, valuta keitinvesi johonkin astiaan ja säästä pakastettavaksi (voit käyttää sen kastikkeisiin ja keittoihin). Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää palanen voita joukkoon, sekoita voi soseen joukkoon. Tarkista maku ja lisää sopivasti suolaa. Viimeistele muusi ruohosipulilla.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti