Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 11. 2013 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Possupataa viikonloppuna

Pataruoat ovat ihania syksyllä, ne lämmittävät ja antavat hyvän olon. Porsaanliha on mureaa, eikä se vaadi niin pitkää kypsytystä kuin naudanliha. Pata valmistuu jo puolessa tunnissa, minä aikana voit valmistaa lisäkkeet.









Possupata

4 annosta

noin 800 g porsaan ulko- tai sisäfileetä
öljyä
suolaa
2 sipulia
2 prk (à 2,5 dl) ruokakermaa
1 annosrasia lihafondia, esim. Fond du Chef
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

smetanaa
kapriksia

Kuutioi huoneenlämpöinen liha. Kuumenna öljyä pannulla ja paista liha parissa kolmessa erässä. Siirrä lihapalat kattilaan. Lisää lihalle vähän suolaa. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Lisää pannulle öljyä ja paista sipulit pehmeiksi. Lisää sipuli kattilaan. Kaada pannulle kerma tai kaura-rasvavalmiste ja mausteet. Sekoita kastike tasaiseksi, kuumenna kiehuvaksi ja kaada kattilaan. Anna lihapadan kiehua hiljalleen kannen alla puoli tuntia tai pidempään. Sekoita välillä. Tarjoa padan kanssa smetanaa ja kapriksia.

Pssst! Valmista padan kanssa tarjottavaksi esim. survottua perunaa Rosamunda-perunoista. Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois, mutta ota se talteen. Survo perunat ja lisää vähän keitinlientä, suolaa, sokeria, voita ja hienonnettua tilliä. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Valmista mehevä salaatti kaalista.

Katso kaalisalaattien ohjeet täältä:

umami.fi/ruoka-juoma/mervi/kaali-on-voimaruokaa/

umami.fi/ruoka-juoma/tiia/kaalista-ja-juureksista-voimaa/


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti