Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 8. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Herkkuja punaherukoista!

Punaherukat kypsyvät kovaa vauhtia. Teen niistä vadelmien kanssa hilloa ja tuoreeltaan smoothieita, käytän leivonnaisiin ja syön jogurtin tai jäätelön kanssa sekä survon niitä tuoresoseeksi, jota voin käyttää viilin ja jogurtin kanssa tai vaikka marjapiiraiden kastikkeina.

Punaherukka-smoothie on sellaisenaan liian hapanta, joten maustan sen hunajalla. Kypsää, makeaa banaaniakin voi käyttää smoothien makeuttajana ja sakeuttajana. Smoothie on mainio aamu- tai välipalajuoma.

Punaherukkapiiras

Pohja

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 dl sokeria
150 g voita
1 muna

Täyte

1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3-4 dl punaherukoita

Tarjoiluun

2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja nypi ne voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Sekoita muna taikinan joukkoon. Levitä taikina noin 28-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohja haarukalla ja nosta piirasvuoka ritilälle uunin alaosaan. Paista 8-10 minuuttia, kunnes pohja on saanut vähän väriä. Sekoita sillä välin täytteen ainekset keskenään, punaherukoita lukuunottamatta. Kaada täyte esikypsennetylle taikinapohjalle. Levitä marjat täytteen päälle. Nosta ritilä uunin puoliväliin ja vuoka sille. Kypsennä noin 30 minuuttia. Tarkkaile, milloin täyte on hyytynyt, jolloin voit ottaa piiraan uunista. Tarjoa pehmeäksi vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Punaherukkasmoothie

Punaherukka-smoothie

2 annosta

2 dl punaherukoita
2 dl maitoa
2 dl turkkilaista jogurttia
hunajaa maun mukaan

Pane ainekset kulhoon ja vatkaa sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi. Tarjoa heti.


Aiheet: , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti