Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 12. 2017 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Chikako Harada Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Punainen juuressosekeitto

Höyryävän kuuma, maukas juuressosekeitto on pakkaskeleillä kuin sisäinen villapaita, ja ulkoilun jälkeen kylmettynyt olo vaihtuu mukavan lämpöiseksi. Valmista keitolle herkullinen lisäke Feta-juustosta ja ranskankermasta. Tuhdimmaksi aterian tekee, kun tarjoat keiton kanssa ruisleipää juuston tai leikkeleiden kera.









Punainen juuressosekeitto

5 hengelle

1 l vettä
2 keskikokoista punajuurta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
1/2 dl kasvis- tai kanafondia
1 rkl yrttimausteseosta, esim. Herbes de Provence
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

100 g fetajuustoa
1 prk (200 g) ranskankermaa
(tuoretta basilikaa)

Pane vesi kiehumaan. Kuori sekä paloittele kasvikset ja lisää ne kiehuvaan veteen. Mausta fondilla (tai liemikuutiolla). Anna kasvisten kiehua miedolla lämmöllä kannen alla. Soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Kuumenna ja tarkista keiton maku. Mausta huhmareessa survotulla yrttisekoituksella sekä suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Murenna feta haarukalla ja sekoita ranskankermaan. Tarjoa seosta keiton kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti