Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 11. 2016 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Chikako Harada Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Punainen kasvissosekeitto

Punajuuri värjää tämän herkullisen kasvissosekeiton punaiseksi. Syksyllä maistuu lämmin keitto. Tarjoa sosekeiton kanssa vaikka hyvää täyskauraleipää.

Punainen kasvissosekeitto

5 hengelle

1 l vettä
2 keskikokoista punajuurta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
1/2 dl kasvis- tai kanafondia
1 rkl yrttimausteseosta, esim. Herbes de Provence
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

100 g fetajuustoa
1 prk (200 g) ranskankermaa
(tuoretta basilikaa)

Pane vesi kiehumaan. Kuori sekä paloittele kasvikset ja lisää ne kiehuvaan veteen. Mausta fondilla (tai liemikuutiolla). Anna kasvisten kiehua miedolla lämmöllä kannen alla. Soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Kuumenna ja tarkista keiton maku. Mausta huhmareessa survotulla yrttisekoituksella sekä suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Murenna feta haarukalla ja sekoita ranskankermaan. Tarjoa seos keiton kanssa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti