Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 10. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Punajuurisosekeitto

Syksyinen punajuurisosekeitto on paikallaan varsinkin silloin, kun tuima pohjoistuuli puhaltaa kuten juuri eilen, kun valmistin tätä ihanaa keittoa. Gorgonzola-juusto toi keittoon juuri sopivasti hyvää lisämakua, joka sopi mainiosti yhteen punajuuren kanssa. Kun viimeistelin keiton vielä pesto-kermaseoksella, se oli oikea makuhuipennus.





Punajuurisosekeitto

noin 1 kg punajuuria
6 keskikokoista perunaa
1 isohko sipuli
4 valkosipulinkynttä
vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl kotimaista hunajaa
3 kanaliemikuutiota
1 rkl meiramia tai oreganoa
150 g Gorgonzola- tai Aura-juustoa
(suolaa)
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

1 prk tuorepestoa, esim. Pesto alla Genovese 90 g (Lidl)
noin 1/2 tetraa ruokakermaa, esim. Kolmen juuston

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet mikroaaltouuniin soveltuvaan vuokaan ja esikypsennä niitä 15 minuuttia täydellä teholla. Kuori ja paloittele sillä aikaa perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Pane esikypsennetyt punajuurisuikaleet ja muut kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää viinietikka, hunaja ja liemikuutiot. Keitä kypsäksi. Lisää yrttimauste ja paloiteltu juusto. Surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että saat sopivan keiton paksuuden, keiton on kuitenkin tarkoitus olla paksua. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa makusi mukaan. Rouhi mausteeksi mustapippuria haluamasi määrä. Sekoita tuorepesto ja ruokakermaa keskenään ja tarjoa keiton kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti