Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 1. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Punakaalipata

Tein kaalipataa punakaalista. Kaali maksoi 0,95 euroa kilolta ja jauheliha oli sekin edullista, muut ainekset löytyivät kotoa. Iso kattilallinen maukasta keittoa valmistui siis lähes ilmaiseksi. Jos keittoa jää yli seuraavaltakin aterialta, pakasta loput niin jonakin päivänä säästyt ruoanlaitolta. Muista merkitä pakastamiisi ruokiin, mitä rasia sisältää.








Punakaalipata

1 (noin 1,5 kg) punakaalikerä
noin 1 l vettä
2 keskikokoista punasipulia
valkosipulinkynsiä
4 keksikokoista porkkanaa
3 lihaliemikuutiota
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1/2 rkl timjamia
1/2 rkl salviaa
700 g nauta-sikajauhelihaa
rypsiöljyä
1 rkl oreganoa
persiljaa hienonnettuna

Poista kaalista ylimmät lehdet. Suikaloi kaali ja siirrä isoon kattilaan. Kaada päälle vettä. Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulinkynnet sekä porkkanat ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Paista jauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä. Lisää jauheliha kattilaan ja sekoita. Lisää vettä tarvittaessa. Anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa oregano ja viimeistele persiljalla. Tarkista maku. Tarjoa ruis- tai näkkileivän kanssa.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti