Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 3. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Puolukkaiset kauramuffinit

Kaura ja puolukka sopivat maullisesti hyvin yhteen monissa leivonnaisissa. Herkulliset puolukkaiset kauramuffinit ovat siitä hyvänä todisteena. Kokeile sinäkin!












Puolukkaiset kauramuffinit

12 kpl

2 dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
50 g voita sulatettuna
2 dl turkkilaista jogurttia
3 dl pakastepuolukoita

Lisäksi

1/2 pak amerikanmuffinivuokia tai
muffinipelti

Tarjoiluun

1 prk vaniljakastiketta

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri sekä vaniljasokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu voi ja jogurtti muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää jäiset puolukat ja sekoita. Nosta muffinivuoat pellille ja jaa taikina tasaisesti vuokiin, tai voitele muffinipellin vuoat ja jaa koloihin taikina. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla muffinien keskeltä. Tarjoa lämpiminä vaniljakastikkeen kanssa tai ilman.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti