Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 9. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Pekka Vainonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Puolukkapiiras ja kinuskikermavaahto

Raikkaat puolukat sopivat mainiosti syksyn leivonnaisiin sekä jälkiruokiin. Herkullisen puolukkapiiraan täytteelle ripotellaan vielä kaurahiutaleista tehtyä muruseosta, joka pehmentää hyvin puolukoiden kirpeyden. Kinuskilla maustettu kermavaahto viimeistelee makuelämyksen.







Puolukkapiiras ja kinuskikermavaahto

4-6 hengelle

Pohja

100 g voita tai leivontamargariinia
2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 muna

Täyte

200 g kermaviiliä
1 d maitoa
3 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
noin 4 dl puolukoita

Muruseos

50 g voita tai leivontamargariinia
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria

Kinuskikermavaahto

2 dl kuohukermaa
kinuskikastiketta

Valmista pohja. Nypi viileä rasva, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan 26 sentin piirasvuokaan. Sekoita kulhossa täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Tee muruseos. Nypi viileä rasva, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos täytteen päälle. Nosta piiras ritilälle 200-asteisen uunin alaosaan ja paista noin 40 minuuttia, kunnes piiraan pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa piiraan kanssa kinuskikermavaahtoa. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita vaahtoon 2-3 rkl kinuskikastiketta. Myös vaniljajäätelö sopii mainiosti lämpimälle piiraalle.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti