Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 8. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Raikas guacamole

Guacamole on meksikolainen atzteekeilta peräisin oleva avokadokastike, josta on monenlaisia muunnelmia, Tavallisimmin siinä on nykyisin kypsien avokadojen lisäksi limettimehua, sipulia, valkosipulia, chiliä ja tomaattia. Mutta aina se on ihanan raikas tex-mex ruokien kanssa, dippinä tai salaattien mehevöittäjänä.












Guacamole

3 kypsää, tummakuorista avokadoa
1 limetin mehu
1 chili oman maun mukaan tai
muutama tippa tabascoa
1 salaattisipuli tai pienehkö punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
noin 1/2 dl tuoretta korianteria
2 kypsää tomaattia
1 tl suolaa

Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Kaada päälle limettimehu ja hienonna avokadot karkeasti haarukalla. Halkaise chili ja poista siemenistä niin paljon kuin haluat riippuen siitä, kuinka tulisesta mausta pidät. Hienonna chili joko hyvin hienoksi tai murskaa se huhmaressa. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja korianteri. Kalttaa, kuori ja halkaise tomaatit, poista siemenet sekä kanta ja leikkaa tomaattien hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Lisää suola. Sekoita guacamole ja siirrä tarjoiluastiaan. Peitä astia kelmulla ja pidä jääkaapissa tarjoiluun asti. Tarjoa tex-mex -ruokien kanssa, dippinä tai salaattien mehevöittäjänä tai esim. paistetun lohen kanssa.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti