Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 5. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Kirsi Salovaara Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Raparperi-kaurapiiras

Raparperit ovat jo kasvaneet Pohjanmaallakin sen verran, että ensimmäisen herkun voi leipoa. Raparperi-kaurapiiras on juuri nyt paikallaan. Nami, nami!

 

 

 

 

 

 

 

 

Raparperi-kaurapaistos

8 annosta

Pohja

125 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Täyte

1/2 l raparperipaloja
1 prk kermaviiliä
1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Tarjoiluun

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Pane uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita vaahtoon kaurahiutaleet ja vehnäjauho. Painele taikina tasaisesti halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuokaan. Leikkaa huuhdotut raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi ja levitä taikinapohjalle vuokaan. Sekoita kermaviiliin muut täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan. Tasoita piiraan pinta nuolijalla niin, että kermaviili peittää raparperipalat. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan joko vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Pssst!
* Jos tiedät pitäväsi makeammasta, lisää täytteeseen enemmän sokeria tai sirottele piiraan päälle ennen paistoa 1–2 rkl sokeria.
* Paistos ei sovellu pakastettavaksi.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti