Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 6. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Raparperipiiras Stefanien tapaan

Tämän helpommin raparperipiirasta tuskin voi tehdä. Sain nauttia kahvipöydässä tätä piirasta Ruotsissa käydessäni, siellä sitä kutsutaan smulpajksi eli murupiiraaksi. Maistui hyvältä meidänkin terassikahveilla.






Raparperipiiras Stefanien tapaan

2 munaa
1 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
raparperia ohuina viipaleina

Päälle

100 g voita
1 1/2-2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia

Pane kiertoilmauuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
Vaahdota voi ja sokeri paksuksi vaahdoksi, lisää sulatettu voi ja jatkaa vatkaamista. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan. Lisää pinnalle tasaisesti raparperiviipaleet. Nypi sormin viileään voihin piiraan päälle tuleva muruseos ja ripottele se piiraalle. Pane piiras uunin keskiosaan ja paista 30-35 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti