Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Ravioli-broilerisalaatti

Joskus salaatinainekset löytyvät sattumalta jääkaapista, niin eilenkin. Ihan hyvä salaatti niistä valmistui. Lumitöiden jälkeen oli jo kova nälkäkin.

 

 

 

 

 

Ravioli-broilerisalaatti

2 annosta

1 pkt (250 g) ricotta-pinaattiravioleja (esim. Lidlistä)
1/2 pkt (n. 225 g) marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
suolaa
mustapippuria myllystä
oreganoa
rypsiöljyä paistamiseen
pala kurkkua paloiteltuna
muutama kirsikkatomaatti halkaistuna
marinoitua punasipulia

Marinoitu punasipuli

1 pieni punasipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
noin 1/2 dl rypsiöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Aloita punasipulin marinoinnista. Kuori, halkaise ja leikkaa sipulipuolikkaista ohuita viipaleita. Mittaa kulhoon marinadiainekset ja sekoita hyvin. Anna sipulin marinoitua jääkaapissa, sekoita välillä.
Avaa raviolipakkaus ja irrota varovasti raviolit toisistaan, etteivät ne mene rikki. Kuumenna reilusti vettä kattilassa ja mausta vesi suolalla. Lisää raviolit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta raviolit ja jaa ne kahdelle lautaselle. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista broilerisuikaleet (voit paistaa koko pakkauksen määrän ja käyttää puolet toisella kertaa). Mausta suikaleet ja anna niiden hautua läpikypsiksi kannen alla. Kokoa salaatit. Lisää niihin broilerisuikaleet, kurkunpalat ja tomaatinpuolikkaat sekä marinoitu punasipuli. Valele sipulin kastiketta salaateille. Jos sinulla sattuu olemaan tuoretta basilikaa kotona, viimeistele salaatit sillä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti