Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 6. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Satu Kemppainen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Ravioli-mozzarella-parmankinkkusalaatti

Erilainen salaatti syntyy tämän salaattiohjeen aineksista. Se on herkullinen ja ruokaisa salaatti lounaaksi tai illalliseksi tai vierastarjottavaksi. Valmistat sen helposti myös kesämökillä.



Ravioli-mozzarella-parmankinkkusalaatti

4 annosta

1 rs (250 g) tuoreravioleja, pinaatti-juustotäytteellä
1/2-1 rs kirsikkatomaatteja
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 rs /250 g) mozzarellapallosia
1 pak (100 g) parmankinkkua

Kastike

1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
noin 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna kattilassa runsaasti vettä (noin 2 l) ja mausta se esim. merisuolalla (2 rkl). Kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä ja lisää raviolit hiljalleen kiehuvaan veteen, etteivät ne mene rikki. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta raviolit ja lisää niille hiukan öljyä, etteivät ne tartu toisiinsa. Levitä raviolit laakealle salaattivadille. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne sekä herneet ravioleille. Valuta mozzarellarasiasta vesi ja lisää palloset salaattiin. Muotoile parmankinkkuviipaleista ruusukkeita ja lisää salaattiin. Mittaa kastikkeen ainekset esim. kannellliseen purkkiin ja ravistele purkkia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kaada kastike salaatille. Salaatti sopii mainiosti vaikka aterian alku- tai lounas- tai illallissalaatiksi tai vierastarjottavaksi.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti