Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 10. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /Kansi WSOY/Mikko Mäntyniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Riistaa lautasella

Ruokatoimittaja (KtM, KtaO) Kati Pohja on kirjoittanut suurenmoisen Riistaa lautasella -kirjan (WSOY). Pohja rakastaa luonnossa samoilua koiransa kanssa. Metsästyksestä on tullut hänelle mieluisa harrastus. Hänelle riistalihan syönti on eettinen valinta. Hän kertoo, että metsästyksen pariin häntä ajoi ajatus itse pyydetystä, käsitellystä ja valmistetusta villiruoasta. Kirjassa on yli 80 riistaruokareseptiä niin arkiaterioille kuin juhlapöytiin. Kirjan upeat metsästys- ja ruokakuvat on kuvannut Mikko Mäntyniemi.

Kati Pohja toteaa, että ”eränkäynti, metsästys ja niissä tarvittavat taidot ovat periytyneet sukupolvelta toiselle. Metsältä on saatu ravintoa ja turkiksia, mutta sieltä on ammennettu myös henkisiä ja fyysisiä voimavaroja”.

Eettinen metsästäjä käyttää pyytämästään riistasta hyödyksi kaiken, ja juuri niin Kati Pohja tekee. Hänen mukaansa sellaisiakin on, jotka ottavat riistasta vain parhaat palat. Se, jos mikä on epäeettistä toimintaa.

Kirjassa on monipuolisesti reseptejä riistalinnuista ja nisäkkäistä kuten riekosta, fasaanista, teerestä, pyystä, metsosta, hanhesta, jäniksestä, villikanista, peurasta, kauriista, hirvestä, majavasta sekä villisiasta ja yksi ohje jopa karhusta. Kirjasta löytyy ilahduttavasti reseptejä myös hirvenkielestä, vasansydämestä ja -maksasta. Kirjan ohjeissa on klassikkoja ja tämän ajan trendiruokia.

Koska vain harva meistä metsästää, Kati Pohja kertoo lopuksi, mistä riistalihaa voi hankkia, että me muutkin voimme päästä kokkailemaan herkullisia riistaruokia.

Kirjan tiedot

Kati Pohja
Riistaa lautasella
Kuvat Mikko Mäntyniemi
Kustantaja WSOY
Julkaistu elokuussa 2018 (E-kirja), huhtikuussa 2018 (kirja)
Sivuja 256  (kirja)
Kategoria tietokirjallisuus, ruoka ja juoma
Kirjastoluokka 68.23
ISBN 9789510431290


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti