Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 9. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Otava Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Rouva Kasviksen parhaat

Rouva Kasvis alias ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen on julkaissut ihastuttavan kirjan Rouva Kasviksen parhaat (Otava). Pitkän toimittajan uransa aikana Pirjo Toikkanen on ollut intohimoinen ja suuresti arvostettu kasvisten käytön puolestapuhuja.

Pirjo Toikkasen yhteistyökumppanit ovat nimenneet hänet Rouva Kasvikseksi, mikä Pirjon mukaan velvoittaa häntä jakamaan kasvistietoutta ja innostamaan ihmisiä käyttämään enemmän kasviksia sekä tuoreena että ruoanlaitossa. Juuri ilmestynyt kirja inspiroi kokkailemaan kasviksilla. Herkulliset ruokakuvat ja hurmaava graafinen kuvitus tekevät kirjasta nautittavan aistikkaan, ihan pelkästään katselun kannalta, mutta keittiöön tämä kirja tietysti kuuluu, jokaisen kasvisruokien ystävän vakiokäyttöön.

Rouva Kasvis kertoo kirjassaan kasviksista monenlaista olennaista tietoa, muun muassa sen, milloin kukin kasvis on parhaimmillaan satokauden aikana ja, miten kutakin lajia käytetään. Ruokaohjeet ovat tarkasti testattuja ja siten toimivia.

Minua kiehtoivat muun muassa maalaissalaatti, jonka pääraaka-aineina on härkäpapuja, perunaa, kananmunaa ja punasipulia. Uunipaahdetut maa-artisokat saivat veden herahtamaan kielelle, kuin myös sipulikeitto ja -piiras. Kirjassa on mukana myös hedelmä- ja marjaohjeita, muun muassa meidän suomalaisten rakastamia vispipuuroja, ja muutamissa ohjeissa on kasvisten lisäksi lihaa, juustoa tai muuta. Kaiken kaikkiaan syötävän ihana kirja!

Kirjantekijätiimissä tekstit, ruokaohjeet, ruoat ja kuvausjärjestelyt teki Pirjo Toikkanen, ruoat kuvasi valokuvaaja Laura Riihelä ja graafisesta kuvituksesta vastasi art director Timo Hämäläinen.

Kirjaa voi ostaa kaupoista ja tilata verkkokirjakaupoista, esimerkiksi Adlibriksestä,  jossa kirjan hinta on 26,90 €.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti