Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Runebergintorttukakku vailla vertaa

Oletko runebergintorttujen ystävä? Jos olet, tee siinä tapauksessa kokonainen runebergintorttukakku. Se on niin hyvä ja mehevä, että vie kielen mennessään.











Runebergintorttukakku

noin 10 palaa

Taikina

1 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 dl korppujauhoja
1 1/2 dl piparkakkuja murskattuna, esim. siirappipipareita
1/2 dl mantelirouhetta
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl manteliaromia

Kostutus

1/2 dl arrakkipunssia tai tummaa rommia
3/4 dl kylmää vettä

Koristelu

noin 1 dl vadelmahilloa
3 dl kotimaisia pakastevadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
2 dl tomusokeria
noin 2 rkl sitruunamehua

Levitä halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä reuna sen ympärille. Leikkaa vuoan reunoilta ylimääräinen leivinpaperi pois. Voitele ja jauhota vuoka. Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Sekoita jauhoihin sooda ja sitten muut kuivat aineet. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita puuhaarukalla joukkoon kermaviili ja manteliaromi sekä lopuksi kuiva-aineseos. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Paista noin 35 minuuttia. Kun tortun pinta on kauniisti ruskistunut, peitä vuoka alumiinifoliolla. Kokeile kypsyyttä lopuksi tikulla. Nosta torttu jäähtymään ja irrota sitten vuoasta. Nosta torttu tarjoiluastiaan, kostuta ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia. Levitä tortun pinnalle vadelmahillo parin sentin päähän reunoista. Asettele jäiset vadelmat hillon päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille, katso valmistusohje sokeripakkauksesta. Sivele kiillettä vadelmille. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu keskenään ja koristele torttu seoksella.

Pssst! Tätä runebergintorttua ei välttämättä tarvitse kostuttaa lainkaan.

runebergintorttupala-576


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti