Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 11. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Salaattia ja lämmintä lohta

Tämän helpompaa ja herkullisempaa salaattia saa hakea. Reilusti erilaisia salaatteja ja yrttejä lautanen pullolleen, marinoitua sipulia ja paistettua, lämmintä lohta. Hyvää ja ravitsevaa!

Tähän salaattiin hain omasta keittiöpuutarhasta salaatit, pienilehtisen lehtikaalin ja yrtit sekä lehtipersiljan ja ruohosipulin. Kaupasta löydät yhtä hyvät ainekset omaan salaattiisi. Meillä syödään päivälliseksi usein vastaavia salaatteja, salaatin lisäkkeeksi käytän milloin mitäkin, esim. broileria, Fetaa, sieniä, kinkkua, tonnikalaa, papuja jne. Perunoita, pastaa tai riisiä ei tarvita silloin kovinkaan usein. Varsinkin, jos haluaa keventää ja pudottaa painoa, tässä hyvä konsti.






Lohisalaatti

2 annosta

2-3 erilaista salaattilajia
lehtikaalia
tuoreita yrttejä
lehtipersiljaa
1 isohko sipuli
noin 1/2 dl öljyä
noin 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
noin 400 gramman ruodoton lohifileepala
suolaa, esim. Maldon BBQ -suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä
ruohosipulia

Huuhdo ja linkoa salaatit sekä lehtikaali salaattilingossa. Jaa salaatit, lehtikaali, yrttejä ja lehtipersiljaa kahdelle lautaselle.  Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Sekoita öljystä, viinietikasta, hunajasta ja mausteista kastike. Maistele kastiketta, jotta saat siitä itsellesi mieluisan makuisen. Pane sipuli pieneen astiaan ja kaada kastike päälle. Sekoita ja jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun paistat lohifileen. Mausta nahallisen fileen pinta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kuumenna öljyä pannulla ja nosta filee pannulle nahkapuoli alaspäin. Vähennä lämpöä ja käännä jonkin ajan päästä fileen lihapuoli paistumaan. Paista lohi kypsäksi, mutta ei kuivaksi. Anna lohen jäähtyä vähän aikaa ja jaa se lämpimänä salaattiannoksille. Lisää marinoituneet sipuliviipaleet ja kastike. Hienonna ruohosipulia kalan päälle.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti