Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 2. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Samasta padasta 2 – kotiruokaa koko perheelle

Ruokatoimittaja Outi Väisäsen Samasta padasta 2 – Puolessa tunnissa julkaistiin tässä kuussa. Outin omat lapset ovat testanneet kirjaan päätyneet ruoat ja saaneet myös halutessaan osallistua kokkailuun. Outi Väisänen sanoo, että ”Kirja on tehty kaikille perheille, jotka haluavat kokata huippuhyvää ruokaa nopeasti.” Outi toteaa, että hän kokkaa arkena vain puolen tunnin ruokia, missä ajassa ehtii hyvin tehdä terveellistä, maukasta ruokaa.

Kirjan riemukkaan iloiset ja herkulliset kuvat ovat Riikka Kantinkosken ja muu kuvitus Anna Salmen.
Outin lapset, esikoinen Leona ja pikkuveli Manu, pääsevät mukaan kokkailuihin aina, kun haluavat. Kun jo lapsena pääsee kokkailemaan, innostus saattaa säilyä läpi elämän. Outi kertoo, että kirjan reseptit ovat syntyneet hänen äitiyslomansa aikana vauvan ja tahtoikäisen kanssa kokatessa. Ja lasten suista kuulee totuuden, ellei ruoka maistunut, äiti muunteli reseptin maistuvaksi. Kun kaikki halusivat santsata, resepti oli ok. Ohjeissa on klassikoita ja uudempia perheelle maistuvia ruokia kuten tiskitön tomaattipasta ja maailman helpoin sushi.

Minua viehättivät myös monien joukossa erityisesti: vähän parempi nuudelimössö, bataatti-lehtikaalisalaatti, paahdetut misokanankoivet, kanaa ja kaaleja uunissa, tikka masala turskasta ja mustaherukkamannapuuro…jne.

On ihanaa tutustua tämän kirjan ruokaohjeisiin, jotka ovat valmistuneet ammattilaisen käsissä. Niissä on otettu huomioon ruoan terveellisyys ja nautittavuus, molemmat ehdottoman tärkeitä asioita ruoasta puhuttaessa. Terveellinen ruoka voi maistua hyvältä, eikä herkkuruoankaan tarvitse olla epäterveellistä, kun tieto ja taito on ruoanlaittajan hyppysissä.  Kirjan reseptit on loogisesti kirjoitetut, ja niitä on helppo seurata kokatessaan, mikä sekään ei ole mikään itsestäänselvyys. Kirjan teksteissä tuodaan esille myös reseptien muuntelumahdollisuuksia, mikä on aina paikallaan. Outi Väisäsen huippuhyvät Samasta padasta 1 ja 2 tulevat varmasti olemaan lapsiperheiden suosikkikeittokirjojen joukossa.

Lue myös tämä: Samasta padasta 1.

Kirjan tiedot

Outi Väisänen
Samasta padasta 2 – Puolessa tunnissa
Kuvat Riikka Kantinkoski
Kuvitukset Anna Salmi
Kustantaja Readme.fi 2/2019
Sivuja 256
Hinta 38,00 €
ISBN 9789523217638
Kovakantinen
Paino 1010 g
Mitat 258 × 210 × 25 mm


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti