Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 6. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Savusiika-kukkakaalisalaatti

Savusiian suolaisuus ja uunissa paahdetun kukkakaalin makeus sopivat hienosti yhteen. Tämä salaatti on niitä, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Tärkeintä on, että kala on vastasavustettua, jolloin se on herkullisimmillaan. Siian voi korvata vaikka savustetulla tai loimulohella, jota monet tekevät tai ostavat juhannuksena.






Savusiika-kukkakaalisalaatti

1 savusiika
1 kukkakaali
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
salaattia, esim. eri lajikkeita
kypsiä tomaatteja
tuoretta tilliä tai ruohosipulia
vinaigrette- tai kermaviilikastike

Perkaa ja paloittele savusiika. Säilytä jääkaapissa. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Irrota kukkakaalista kukinnot ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane uunipellille leivinpaperi ja asettele kukkakaaliviipaleet pellille. Sivele pullasudilla viipaleille öljyä ja ripottele päälle suolaa sekä rouhi mausteeksi mustapippuria. Pane pelti uunin yläosaan ja paahda, kunnes kukkakaali on saanut vähän väriä, noin 20 minuuttia. Tarkkaile paahtumista. Kokoa salaatti isolle salaattivadille tai annoksiksi. Huuhdo, linkoa ja revi salaatti. Lohko tomaatit. Asettele ainekset salaattivadille tai -lautasille. Lisää tilliä tai ruohosipulia. Tarjoa kastikkeeksi vinaigrette- tai kermaviilikastiketta.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti