Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 7. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka 3 kommenttia Ruoka ja juoma

Sienestäjän kantarellipasta

Kantarellit ovat mielestäni metsän ”keltaista kultaa.” Sopivien säiden takia kantarelleja on saatu korikaupalla. Kun kantarellit puhdistaa hyvin jo metsässä, niistä saa nopeasti ruokaa kotiin tullessaan. Kantarellipasta häviää alta aikayksikön nälkäisten sienestäjien suihin.

Aterian jälkeen jaksaa aloittaa pakastusoperaation. Pilko kantarellit pannulle ja kuumenna, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Jäähdytä ja pakkaa pakastepusseihin. Litistä pussit ennen sulkemista, jolloin niitä mahtuu runsaasti pakastimeen.

img_8872

Sienestäjän kantarellikastike pastalle

4 annosta

noin 1 l kantarelleja
2 uutta sipulia varsineen
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
noin 2 dl paseerattua tomaattia tai
ruokakermaa

Tarjoiluun

pastaa
parmesaania vastaraastettuna

Pane pasta kiehumaan. Pilko puhdistetut kantarellit pannulle ja lisää hienonnetut sipulit ja sipulinvarret. Paista öljytilkassa, kunnes sienten neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää paseerattu tomaatti tai ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa pastan kanssa.

Metsän "keltaista kultaa"

Metsän "keltaista kultaa"


Aiheet: , , , , , , , ,

3 kommenttia

  1. kanttarellit ovat kyl

    kanttarellit ovat kyl hyviä, tänä kesänä yksi kastike laitettu….

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    sis

    15. 8. 2009 10.08

  2. Nam! Hyvä ja

    Nam! Hyvä ja yksinkertainen ohje :)

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Liisa

    13. 8. 2011 9.47

  3. Parhaillaan pannulla tulossa

    Parhaillaan pannulla tulossa :) Parmesaania ei vaan kaapista löydy, mutta uskoisin että tekee kauppansa ilmankin ;)

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Susanna

    12. 7. 2012 16.33

Kirjoita kommentti