Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Sienestäjänsalaatti

Tähän hyvään, helppoon salaattiin keräsin pääainekset juustoa lukuun ottamatta tontiltamme sienestyksen jälkeen. Maistuipa hyvältä ja ruokaisalta. Leiväksi sopi hyvin kauraleipä.











Sienestäjänsalaatti

4 annosta

1 ruukku salaattia tai eri salaattilajeja omasta kasvimaasta
tuoreita yrttejä maun mukaan
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 keskikokoinen punasipuli
kesäkurpitsan kukkia
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
muutama pieni herkkutatti
1 rasia Feta-juustoa
vinaigrettekastike

Huuhdo ja linkoa salaatti. Kokoa salaattilautasille salaattipedit ja lisää joukkoon yrttejä. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paista kesäkurpitsa ja sipuli öljyssä kuumalla pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä lautaselle odottamaan. Viipaloi herkkutatit ja paista ne öljyssä pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä lautaselle jäähtymään. Kuutioi juusto. Kokoa salaatit ja tarjoa kastike erikseen.

Ohje ja kuva Mervi Hannele Sandbacka.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti