Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 3. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Sienimunakas uunissa

Uunissa kypsytetty sienimunakas on maukas, helppotekoinen ja edullinen ruoka. Siihen käyvät ajankohtaiset suppilovahverot tai kuivatut tai pakastetut tatit, kantarellit, kehnäsienet, lampaankäävät ynnä muut.  Tarjoa munakkaan kanssa hyvä salaatti ja tuoretta leipää.






Sienimunakas uunissa

noin 6 palaa

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1/2-1 l suppilovahveroita pilkottuna
noin 1 dl säilöttyjä aurinkotomaatteja pilkottuna
ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna
2 tl mineraalisuolaa, esim. Jozo
2 tl kuivattua yrttimaustetta maun mukaan
mustapippuria myllystä
6 munaa
2 dl täysmaitoa

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä ja lisää pannulle sienet. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota pannu levyltä. Lisää sienten joukkoon aurinkotomaatti, ruohosipuli tai persilja sekä mausteet. Sekoita hyvin. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla. Sekoita munien joukkoon maito sekä sieniseos. Vuoraa esim. irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada munakasseos vuokaan. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä 40 minuuttia. Nosta munakas paperin avulla vuoasta ja siirrä lastalla tarjoiluastiaan. Tarjoa hyvän salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Pssst!
Sienet voit korvata esim. 3-4 desilitralla savukalaa, kasviksia, palvikinkkua, makkaraa, paistettua broileria tai jotakin muuta itsellesi mieluisaa ainesta.


Aiheet: , , , , , , ,

Yksi kommentti

  1. Minulla ei ole

    Minulla ei ole uuninkestävää paistinpannua tai paistokasaria, joten kiitos ideasta käyttää esim. irtopohjavuokaa. Itse en olisi keksinyt.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Mormor

    19. 5. 2014 10.04

Kirjoita kommentti