Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 8. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Siskonmakkarakeitto kaalilla ja juureksilla

Siskonmakkarakeitto on monien suosikkikeitto, varsinkin lasten. Tein tällä kertaa keiton kaalista ja juureksista, mausteena tuoksuvat yrtit. Lopuksi puristelin siskonmakkarapötköistä pieniä palleroita keittoon tuomaan sen viimeisen silauksen. Se oli siinä, ja kyllä maistui.









Siskonmakkarakeitto kaalilla ja juureksilla

1 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
2 annosrasiaa kasvisliemifondia
noin 500 g valkokaalia
1 keskikokoinen punajuuri
1 palsternakka
2 isohkoa porkkanaa
1 isohko sipuli
muutamia valkosipulinkynsiä
3 laakerinlehteä
2 tl timjamia
1 pkt siskonmakkaroita
yrttimausteita maun mukaan, esim. meiramia tai oreganoa tai yrttisekoitusta
mustapippuria myllystä
(suolaa)
ruohosipulia

Mittaa vesi kattilaan ja lisää tomaattimurska sekä fondi. Kuumenna liemi. Suikaloi kaali, juurekset ja sipulit ja lisää vuorollaan kattilaan. Lisää laakerinlehdet ja timjami. Keitä kypsäksi. Lisää siskonmakkarapallerot ja yrttimausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Viimeistele ruohosipulilla.

Pssst! Jos haluat nopeuttaa keiton valmistumista, käytä pakastettuja keittojuuressekoituksia.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti