Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 12. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on aitoa suomalaista perinneruokaa, joka maistuu varmasti kaikille. Siskonmakkaroita ei valmisteta edes naapurissamme Ruotsissa, joten monet siellä asuvat suomalaiset vievät siskonmakkaroita mukanaan täällä käydessään. Itse laitan keittoon aina kaksi pakkausta siskonmakkaroita, että niitä riittää tarpeeksi jokaiselle.

Tarjoa jälkiruoaksi raikasta appelsiiniherkkua.



Siskonmakkarakeitto

noin 6 keskikokoista, kiinteää perunaa
2-3 porkkanaa
pala juuriselleriä
1 sipuli
valkosipulia maun mukaan
noin 1 l vettä
laakerinlehtiä
maustepippureita
kuivattuja yrttimausteita maun mukaan (erim. timjamia, lipstikkaa tms)
2 kana-tai kasvisliemikuutiota
1-2 pak siskonmakkaroita
suolaa
persiljaa hienonnettuna

Kuori ja pilko kasvikset ja pane ne isoon kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät hyvin ja, että lientäkin tulee sopivasti. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää laakerinlehdet, maustepippurit, yrttimaustetta ja liemikuutiot. Anna keiton kiehua kunnes kasvikset ovat kypsät. Purista siskonmakkarapallerot keittoon ja anna niiden kypsyä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää keittoon persilja ja tarjoa keitto ruis- tai näkkileivän kera.

Appelsiiniherkku

Appelsiiniherkun ohjeen löydät täältä.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti