Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 8. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Välimerelliset sitrusbroileripihvit

Ohuet broilerin minuuttipihvit kypsyvät nopeasti, mikä helpottaa ruoanlaittoasi arjessa. Appelsiinituoremehusta ja sitruunamehusta saat broilerille raikkaan kastikkeen, johon ei tarvita edes kermaa. Jos pidät oliiveista, lisää niitä kastikkeeseen. Tarjoa lisäkkeenä kookosmaito-vesiseoksessa keitettyä riisiä ja vihersalaattia.








Sitrusbroileripihvit

1 rasia (700 g) broilerin maustamattomia minuuttipihvejä (esim. Kariniemen)
suolaa, mustapippuria
tilkka rypsiöljyä
3 dl appelsiinituoremehua (appelsiineista vastapuristettuna)
1 sitruunan mehu
1 annosrasia broilerifondia
2 rkl vaaleaa suurustejauhetta (Maizena)
noin 2 tl juoksevaa hunajaa
(suolaa)
mustapippuria myllystä
vihreitä, kivettömiä oliiveja
1 sitruuna viipaloituna

Paista minuuttipihvit rypsiöljyssä pannulla molemmin puolin. Mausta molemmat puolet suolalla ja mustapippurilla paistaessasi pihvejä. Kaada pihvien päälle sitrusmehut ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää fondi, vähennä lämpöä, ja anna pihvien kypsyä noin 10 minuuttia. Lisää suurustejauhe, sekoita ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista kastikkeen maku, ja mausta tarvittaessa hunajalla ja suolalla. Rouhi mausteeksi vielä mustapippuria ja lisää halutessasi oliiveja. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi pihvien päälle.

 


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti