Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 10. 2017 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi 3 kommenttia Ruoka ja juoma

Sitruunaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Tiistain ruokana maistuvat sitruunaiset lihapullat tomaattikastikkeessa spagetin kera. Sitruunan raastettu kuori sekä mehu antavat lihapulliin todella mukavan maun. Lihapullat valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti uunissa.

Lihapullien kypsyessä voit valmistaa helpon ja terveellisen yrttitomaattikastikkeen. Lihapullat voit panna kastikkeen joukkoon tai tarjota erikseen. Täysjyväspagetista saa B-vitamiineja ja kuitua, joten sitä kannattaa suosia.



Sitruunaiset lihapullat

4 hengelle

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa tai kylmää vettä
700 g jauhelihaa
2 munaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kastike

2 tlk (à 400 g) yrttitomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria myllystä
noin 1 tl hunajaa

Tarjoiluun

täysjyväspagettia
parmesaania tai muuta voimakasta juustoa

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja pane ne kulhoon mikroaaltouuniin noin minuutiksi pehmenemään. Mittaa sitten samaan kulhoon korppuhauhot sekä maito tai vesi ja sekoita. Anna korppujauhojen turvota noin 10 minuuttia. Lisää  kulhoon jauheliha, munat, hyvin pestyn sitruunan raastettu keltainen osa sekä sitruunamehu, suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita taikina hyvin. Muotoile taikina pyöryköiksi ja lado ne leivinpaperille uunipannulle. Kypsennä noin 25 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa kattilassa tomaattimurska ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Tarkista maku. Pane spagettivesi kiehumaan ja lisää spagetti kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika ja valuta. Lisää valmiit lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon ja anna kiehahtaa. Tarkista maku. Kata pöytään vastaraastettua parmesaania tai muuta voimakasta juustoraastetta.

Pssst!

1. Paista aina pieni koepihvi lihapullataikinasta maun tarkistamiseksi, jolloin voit vielä lisätä mausteita jauhelihataikinaan, mikäli haluat.

2. Jos haluat, voit maustaa puolet valmiista lihapullataikinasta vaikka Herbes de Provence -yrttiseoksella  (noin 1 1/2 rkl) ja paistaa siitä pannulla pihvejä toiselle aterialle. Tarjoa pihvien kanssa vaikka tuoreella mintulla maustettua kermaviilikastiketta ja peruna-juuresmuusia.


Aiheet: , , , , , , , ,

3 kommenttia

  1. Taas tuli herkullinen,

    Taas tuli herkullinen, kokeiltava ruoka. Uskon, että maistuu lastenlapsillekin. Nyt tarvittavat aineet ostoslistaan! Mahtaisikohan broilerin jauheliha sopia myös?

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    emma

    16. 3. 2009 23.17

    • Hei Emma, kiitokset

      Hei Emma,

      kiitokset palautteestasi! Kokeile vain broilerin jauhelihaa Sitruunaisiin lihapulliin. Sitruunahan sopii hyvin muutenkin broilerin makuun.

      Mukavaa päivää sinulle!

      Mervi:)

      Vastaa kommenttiin

      Kirjoittanut

      Mervi Melasniemi

      17. 3. 2009 8.58

Kirjoita kommentti