Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 6. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Suklaacookiet

Joskus on kiva leipoa jotain hyvää arkenakin. Suklaacookiet ovat paitsi ihania, myös helppotekoisia. Taikinaa ei tarvitse kaulia, vaan se pyöräytetään palloiksi pellille.

Tarjoa osa jo lämpimänä kylmän maidon kera. Lapset ja aikuiset tykkäävät!









Suklaacookiet

2 pellillistä

3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
200 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa siirappia

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Mittaa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Vaahdota voi, sokerit ja siirappi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Pane leivinpaperi pellille. Pyöritä taikinasta halkaisijaltaan noin 3 sentin palloja ja asettele pellille. Jätä leviämisvaraa. Litistä pallot haarukalla. Nosta pelti uunin keskiosaan ja paista noin 15 minuuttia. Seuraa paistumista loppuvaiheessa. Jäähdytä cookiet pellillä ja lado rasiaan tai lasipurkkiin. Tee toinen pellillinen. Cookiet maistuvat heti tuoreeltaan vaikka maidon kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

2 kommenttia

  1. Nämä ovat suussasulavia.

    Nämä ovat suussasulavia. Olen leiponut jo monta kertaa. :)

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tiia Koskimies

    8. 3. 2015 14.21

  2. Ja kaurakeksi,helppo.

    Ja kaurakeksi,helppo.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    jep

    11. 3. 2015 9.59

Kirjoita kommentti