Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 10. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Suppilovahveromunakas

Munakas on helppo, hyvä ruoka moneen tilanteeseen, esimerkiksi lounaaksi, välipalaksi tai illalliseksi. Sen voit täyttää millä hyvänsä, mutta juuri nyt kannattaa käyttää ajankohtaisia suppilovahveroita.

Itselläni on paljon eri sienilajeja pakastettuna ja kuivattuna, mutta eniten kuitenkin suppilovahveroita.  Olen käyttänyt niitä ahkerasti erilaisiin ruokiin viime aikoina.


Suppilovahveromunakas

2 annosta

noin 1/2 l suppilovahveroita
1/2 pienehköstä sipulista
rypsiöljyä
4 munaa
2 rkl kylmää vettä
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta tai pakastettua yrttiä

Puhdista ja pilko sienet. Hienonna sipuli. Kaada pinnoitetulle pannulle öljyä ja paista sieni-sipulisilppu. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sieniseos pois pannulta ja lisää öljyä pannulle. Riko munat kulhoon ja lisää vesi. Sekoita hyvin haarukalla. Kaada seos kuumalle pannulle. Kun seos alkaa kuplia, työnnä sitä reunoilta keskelle. Vähennä lämpöä ja anna munakkaan paistua kypsäksi. Lisää munakkaalle sieni-sipuliseos ja hienonnettua yrttiä tai persiljaa, mausta suolalla ja pippurilla. Käännä munakas lastalla kahtia ja jaa kahteen osaan. Tarjoa munakkaan kanssa salaattia tai vaikka vain iso, kypsä tomaatti.


Aiheet: , , , ,

Yksi kommentti

 1. ihanaa!

  ihanaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  klaara

  8. 5. 2014 14.46

Kirjoita kommentti