Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 9. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Syksyinen liha-salamipata

Syksyllä pataruoat maistuvat erityisen hyviltä, kun sadonkorjuun juurekset tuovat ruokaan paljon makua, myös makeutta. Pataruoat ovat kivoja valmistaa siksikin, että padassa on koko ateria, eikä tarvita lisäksi muuta kuin leipää, mikäli haluaa. Juuresten pilkkominen on omasta mielestäni rentouttavaa puuhaa, eikä siitä ole suurta vaivaa. Sen verran aikaa löytyy kaikilta.



Liha-salamipata

noin 300 g porsaan ulkofileetä
noin 100 g salamia tai chorizoa
öljyä
puolikas pienestä lantusta
4 pienehköä porkkanaa
1 pieni kelta- ja punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (420 g) papuja tomaattikastikkeessa +
1/2 tlk vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl lehtikaalia hienonnettuna
1 tl timjamia
2 tl Herbes de Provance -yrttisekoitusta

Viimeistelyyn

tuoretta timjamia

Kuutioi liha ja makkara. Ruskista liha pannulla ja paista makkarakuutiot. Kuutioi kasvikset ja leikkaa valkosipuli viipaleiksi. Pane ainekset kattilaan tai isohkoon paistokasariin. Lisää papupurkin sisältö ja vettä puoli tölkillistä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihaliemikuutio, lehtikaali ja mausteet. Anna kiehua (noin 30 minuuttia), kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta timjamia.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti