Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 6. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Syömään! – Samasta padasta koko perheelle

Ruokatoimittaja Outi Väisäsen tekemästä myyntimenestyskirjasta Samasta padasta – Huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi (Readme.fi) on ilmestynyt toukokuussa 2019 jo 7. painos. Kirjan ideana on, että koko perhe syö lähes samaa maukasta ja ravitsevaa ruokaa, eikä vauvalle tarvitse valmistaa ruokaa erikseen.

Houkuttelevat ruokakuvat on ottanut Elvi Rista. Tähän kirjan uudistettuun painokseen on tehty kirjan loppuun Vauvakirja-osio, jonne voi ikuistaa vauvan parhaat ruokamuistot ja lempimaut sekä lisätä vauvan ensimmäisen vuoden hauskimmat kuvat aina ensimmäisiin syntymäpäiväjuhliin saakka.Outi Väisänen kertoo kirjan syntyideasta, että hän luki vauvansa synnyttyä ranskalaisen kasvatusoppaan, jossa kerrottiin pariisilaisen päiväkodin ruokailusta. Lapsille tarjottiin neljän ruokalajin lounas. Hänestä idea oli mahtava ja kokeilemisen arvoinen, koska näinhän lapsesta kasvaa pikkukulinaristi jo ennen kuin hän oppii kävelemään.

Mutta, kun hänen oma tyttärensä aloitti ruokien maistelun, kävi selväksi, ettei tyttären maltti kestänyt odotella valmistuvia ruokalajeja. Äiti itse söi kyllästymiseen asti lämmitettyjä edellisen aterian tähteitä tai korvasi aterian leivällä. Siitä lähti idea koko perheen yhteisiin aterioihin, ja äiti alkoi valmistaa samaa ruokaa vauvalleen ja itselleen. Ei enää sosesouvia! Kirjan ohjeet syntyivät helpottamaan vauvavuoden ruokarumbaa, kertoo Outi Väisänen kirjansa esipuheessa.

Kirjan nerokkaat, herkulliset reseptit ovat helppoja toteuttaa, koska ruokien ainesluetteloissa on merkitty punaisella ne ainekset, jotka jätetään vauvan annoksesta pois. Ruokaa valmistettaessa, otetaan ensin erilleen vauvan annos ja lisätään vasta sen jälkeen aikuisille tarkoitettuja aineksia, kuten suola ja joitakin vahvoja mausteita. Vauvankin ruokaan lisätään toki hänelle sopivia mausteita. Sulkuihin on pantu aineksia, jotka voi vauvalle sopimattomina jättää pois tai ehdotus korvaavasta aineksesta. Loistava idea!

Painosten määräkin sen jo kertoo, että kirjasta on tullut hyvin suosittu vauvaperheissä, enkä ihmettele sitä lainkaan. Olisipa minullakin ollut tällainen kirja käytössäni, kun poikani olivat vauvaiässä.

Kirjan tiedot

Väisänen, Outi , Rista, Elvi
Samasta padasta
Huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi
Kustantaja Readme.fi
Julkaistu Otavan kirjapaino, Keuruu 5/2019
ISBN 978-952-321-888-8
Sivuja 275
Hinta 38 euroa
Kovakantinen, sidottu tai koteloitu
Nelivärinen


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti