Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 7. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Teriyaki-possupata

Tämä herkullinen pata on hyvä ratkaisu, kun kylään tulee vieraita. Siitä riitti meillä yhdeksälle ja siinä oli myös santsausvaraa. Japanilainen seesamia ja inkivääriä sisältävä Teriyaki-kastike on mainio possun maustamisessa. Ruoka saa siitä hyvän, aavistuksen makean maun, eikä se ole kovin suolaista.








Teriyaki-possupata

2 1/2-3 porsaan sisäfileetä
rypsiöljyä
2 isohkoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
2 dl teriyaki-kastiketta, esim. Santa Maria
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä
4 dl vahvaa lihalientä kuutioista (4 dl vettä ja 3 lihaliemikuutiota)
mustapippuria myllystä
1 rkl oreganoa

Viimeistelyyn

ruohosipulia hienonnettuna

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin rypsiöljyssä. Paloittele sipulit ja valkosipulin kynnet. Pese paprikat ja kuutioi ne. Lisää sipuli ja paprika kerroksittain lihaviipaleiden kanssa pataan. Kaada teriyaki-kastike ainesten päälle. Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen ja lisää pataan. Keitä lihaliemi ja kaada pataan. Rouhi pataan mustapippuria ja lisää oregano. Nosta pata uuniin ja kypsennä 2 tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti