Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Toscakakku

Toscakakku on kaikille sodanjälkeen syntyneille hyvin tuttu klassikkoleivonnainen. Omassa lapsuudessani sitä leivottiin usein kahvipöytään. Nyt rupesi tekemään mieli kyseistä kakkua ja leivoinkin sen kädenkäänteessä päiväkahville. Kun kaikki santsasivat, eipä siitä paljon jäljelle jäänyt. Oli niin nostalgisen hyvää!

Toscakakku

6-8 annosta

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
1/2 dl maitoa
150 g voita sulatettuna

Kuorrutus

50 g voita
1 ps (100 g) mantelilastuja
1 dl sokeria
3/4 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Aseta uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Pane irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä vuoan reuna sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen paperi reunoilta. Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet hyvin sekoittaen ja sihtaa vaahtoon. Lisää myös maito ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Paista kakkua 15-20 minuuttia uunisi tehosta riippuen. Mittaa kuorrutuksen aineet pieneen kattilaan ja sekoita. Kuumenna ja kiehauta. Ota kypsä kakku uunista ja levitä kuorrutus kakulle. Nosta uunin lämpötilaa 250 asteeseen ja kuorruta kakkua 5-10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti