Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 4. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Tuna Salad – Amerikan tonnikalasalaatti

Tuna Salad Sandwich on amerikkalainen klassikkovoileipä, jonka päällä tai täytteenä on herkullista tonnikalasalaattia. Tässä ohjeessa Tuna Salad syödään salaatin kanssa, mutta voit tehdä aineksista myös meheviä kolmioleipiä.










Tuna Salad -salaatti

2 annosta

2  tlk vaaleaa tonnikalaa omassa liemessään
1 dl Blå Bandin American Spesial Saucea tai hyvää majoneesia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl keltaista dijonsinappia
muutama tippa tabascoa
1/2 dl punasipulia hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna + koristeluun
1 rkl kapriksia + koristeluun
mustapippuria myllystä
suolaa

Tarjoiluun

2 munaa keitettynä
muutama salaatinlehti/annos
1 pieni, kypsä, tummakuorinen avokado/annos

Avaa tonnikalatölkit ja purista kädellä neste pois tölkeistä. Lusikoi tonnikala kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla oman makusi mukaan. Pane kulho peitettynä jääkaappiin maustumaan.
Keitä sillä aikaa munia 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko munat. Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet ja suikaloi ne. Halkaise avokadot. poista siemenet ja irrota lusikalla hedelmäliha kokonaisena. Viipaloi avokadopuolikkaat ja pane pieneen kulhoon. Lisää vähän sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria.
Kokoa annokset. Levitä salaatti lautasille. Täytä tiiviisti (ei liian) pieni kulho tai desilitranmitta Tuna Saladilla ja kumoa salaattien päälle. Lisää reunoille munalohkot ja avokadoviipaleet. Voit maustaa salaattia vielä muutamalla tipalla valkoviinietikkaa ja öljyä, jos haluat. Rouhi päälle mustapippuria. Lisää Tuna Saladien päälle muutama kapris ja ruohosipulia.

Tuna Salad11 ylhaalta


Aiheet: , , , , ,

2 kommenttia

  1. Ihana ohje! Minäkin

    Ihana ohje! Minäkin aloitin juuri kilojen pudotuksen ja tonnikala-raejuustodieetin. Tämä tarjoaa kivaa vaihtelua siihen!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Liisa

    12. 3. 2015 17.26

Kirjoita kommentti