Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 12. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Uunilohta ja oliivisalaattia

Uunilohi on mielestäni helpoin tapa valmistaa lohta, eikä tule paistokäryä. Isosta uunilohifileestä meillä jäi runsas puolet, joten huomenna syömme siitä valmistettua salaattia.






Uunilohta, minttu-jogurttikastiketta ja oliivisalaattia

1 nahallinen lohifilee
suolaa, esim. mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä

Kuorrutus

noin 10 vihreää, kivetöntä oliivia
noin 1/2 dl oliivien lientä
1 pienehkö punainen suippopaprika
1 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria myllystä

Minttu-jogurttikastike

Mintunlehtiä leikkuulaudalla2DSC_0013

reilusti tuoretta minttua hienonnettuna (tai muuta tuoretta yrttiä)
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus makeutusainetta, esim. steviaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Pane uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
Aseta leivinpaperi uunipannulle. Nosta lohifilee pannuun. Sirota pinnalle suolaa makusi/tottumuksesi mukaan ja rouhi päälle mustapippuria.
Valmista kuorrutus. Soseuta ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta suolalla sekä pippurilla. Seos saa olla vahvan makuista. Levitä kuorrutus lohelle ja nosta pannu uunin puoliväliin. Kypsennä 25-30 minuuttia. Tarkista kypsyysaste itsellesi mieluisaksi.
Sekoita kastikkeen ainekset ja tarkista maku. Tarjoa kastike uunilohen kanssa.

Oliivisalaatti

Oliivisalaatti

jäävuori tai muuta salaattia
mustia, marinoituja, kivellisiä oliiveja
kapriksia
tuoretta oreganoa
oliiviöljyä tai neitsytrypsiöljyä
vaaleaa viinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Huuhtele salaatti salaattilingossa ja linkoa hyvin. Revi salaatti annoskulhoihin. Lisää oliivit ja kaprikset. Riivi lehtiä oreganosta ja lisää salaattiin. Lisää salaateille öljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria.

 


Aiheet: , , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti