Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 9. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Uunilohta, juurespaloja ja avokadoseosta

Uunilohi maistuu meille ja se on helpoin lohen valmistustapa. Valmistin lohen kanssa tällä kertaa juureskuutioita, ja kastikkeen tilalla raikasta avokado-jogurttiseosta, joka sopii lohelle erinomaisesti. Ainekset ostin Lidlistä, joten ateriasta tuli paitsi hyvä, myös edullinen.




Uunilohta, juurespaloja ja avokadoseosta

1 lohifilee
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tlk tuorepestoa

Juureskuutiot

1 juurespussi, jossa porkkanoita, punajuuria ja palsternakkoja
suolaa
mustapippuria myllystä
meiramia tai oreganoa

Avokadoseos

2 kypsää avokadoa
limettimehua
1 korkillinen valkoviinietikkaa
puolet pienestä sipulista
2-3 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa sopivan kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja nosta lohipala vuokaan. Ripottele lohelle suolaa ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Levitä pestotölkin sisältö lohelle. Nosta vuoka ritilälle lämmenneen uunin alaosaan. Kypsennä noin 30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Kuori tarvittava määrä juureksia ja leikkaa ne kuutioiksi. Pane juureskuutiot keraamiseen vuokaan ja kypsennä mikroaaltouunissa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat sopivasti purtavia. Mausta juurekset suolalla, pippurilla ja meiramilla tai oreganolla. Valmista avokadoseos. Halkaise avokadot, poista siemenet ja irrota hedelmäliha lusikalla kulhoon. Survo hedelmäliha haarukalla tai perunasurvimella. Lisää limettimehu, viinietikka, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet, mausteet ja jogurtti. Sekoita ja tarkista maku. Jos lohi tulee uunista aiemmin, peitä vuoka leivinpaperilla ja astiapyyhkeellä, että lohi pysyy lämpimänä.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti